1.  Vertel eens over wat jezelf en over je bedrijf/het bedrijf waar je
werkzaam bent?

Mijn naam is Evianne Wiegers en ik ben al bijna 4 jaar werkzaam als fotograaf.

Ik ben 24 jaar oud en mijn studio zit nu (nog even) gevestigd in Asten. Over een maand ga ik verhuizen naar het centrum van Deurne. Ik focus me met name op het fotograferen van mensen: van bruiloften tot kindershoots, maar ik doe ook zakelijke portretten en portfolio’s van modellen.

2.  Kun je ons eens vertellen over de reden waarom je bij LINC zit?
De reden waarom ik bij LINC ben gegaan, is omdat ik het heel erg waardeer om met mede-ondernemers te praten. Ik merk dat als je met kennissen uit je eigen kring praat zij niet altijd begrijpen waarom je een bepaald doel voor ogen hebt en je daar ook alles aan wil doen om dit te realiseren. Bij LINC merkte ik dat iedereen doelen heeft gesteld en alles op alles zet om deze uit te laten komen.

Tijdens mijn eerste LINC-avond was ik bang dat ik uit de mand zou vallen, omdat ik naar mijn idee toen nog jong en onervaren in het ondernemers vak was. Al gauw merkte ik dat dit absoluut niet zo was. Iedereen stond juist open om alle verhalen te vertellen en ook naar mijn ervaringen te luisteren.

3.  Wat heeft LINC jouw gebracht?
LINC heeft mij veel collega-ondernemers gebracht die ik nog steeds wekelijks spreek. Ik ben heel dankbaar dat ik hierdoor leuke opdrachten kan doen, maar ook dat ik LINC’ers kan bellen of op de koffie gaan om iets te bespreken.

4.  Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd?
Het afgelopen jaar was heel raar, zoals velen dit ook zullen hebben ervaren. Ik merkte op tijdens het begin van de eerste golf dat alle shoots meteen gecanceld werden. Ineens ging ik van een agenda vol shoots en gave reizen naar een hele dag achter de computer.

Ik besloot daardoor snel te schakelen, want ik vind het fotograferen veel te leuk om te doen. Dus ging ik nieuwe ideeën verzinnen, waardoor ik toch iets kon verdienen en mijn werkzaamheden toch, misschien anders dan voorheen, door konden gaan. Bijvoorbeeld samen met een model Amsterdam rond rijden in een bomvolle auto met kleren om zo voor verschillende merken op verschillende plekken te fotograferen, zodat deze bedrijven toch content hadden om te posten. Bovendien konden wij op die manier toch iets konden verdienen.

5.  Wat is het meest positieve van het afgelopen jaar?
Het meest positieve aan afgelopen jaar is zeker de nieuwe studio die ik nu ga openen. Ik had nooit verwacht dat ik een pand ging vinden waar voor mij de mogelijkheden zo groot zijn, dat ik daar alles kan realiseren waar ik altijd van gedroomd heb. Dit was voor mij ook meteen heel motiverend om zeker niet op te geven, maar juist alleen maar te groeien.

6.  Wat is het meest negatieve van het afgelopen jaar?
Dat is denk ik wel om iedere keer weer afmeldingen te krijgen. Ik kreeg vaak telefoontjes van mensen die in quarantaine moesten of van bruiloften die lastminute werden gezegd. Je merkt dat mensen minder vrolijk zijn en minder kunnen genieten van de leuke dingen in het leven. Het was ook heel vervelend om mede-ondernemers te zien die hun winkels voor langere tijd gesloten moeten houden.

7.  Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?
Ik begin mijn dag iedere dag heel vroeg, met een kopje koffie zorg ik er eerst voor dat alle mails en berichten bijgewerkt worden.

Daarna is iedere dag voor mij anders, want de ene dag ben ik de hele dag in de studio te vinden, maar ik ben ook met enige regelmaat in bijvoorbeeld Amsterdam te vinden om daar de nieuwe collectie voor een kledingmerk te schieten. Het leuke daaraan is dat geen een week hetzelfde is. De ene dag heb ik alleen maar meetings voor aankomende shoots en de andere keer zit ik juist meer achter de computer om de foto’s te bewerken of administratie bij te werken.

8.  Wat is je tip voor ondernemers in tijden van corona?
Geef niet op en zoek hulp bij elkaar als je het even niet meer weet. Als je creativiteit of het bedenken van nieuwe ideeën iets minder is geworden, weet dan dat er altijd mede-ondernemers voor je klaar staan om je te helpen met het bedenken voor een nieuw plan dat het beste past bij jouw bedrijf.

9.  Wat vind jij de leukste activiteit van LINC?
Voorheen had ik altijd een bedrijfsbezoek genoemd, maar tijdens de vorige online borrel merkte ik dat het zo fijn was dat iedereen zijn/haar verhaal kon vertellen en dat je daarbij ook veel van elkaar kon leren. Ik denk dat het ook niet uitmaakt of je 5 of 50 ondernemers bij elkaar in een ruimte stopt. Ze hebben altijd iets te vertellen en daardoor raak je geïnspireerd om de volgende dag met nieuwe positieve energie starten.

10.  Wat is jouw ambitie en waar sta je over vijf jaar?

Het grappige is als je mij deze vraag 5 jaar geleden had gesteld ik meteen had gezegd: “Een grotere studio in het centrum van Deurne”. Deze droom komt over een maandje uit en daarmee ben ik ook de komende vijf jaar weer onder de pannen.

Ik hoop daarnaast veel leuke opdrachten te mogen aannemen en nog steeds nieuwe mensen te leren kennen. Ook hoop ik dat het reizen voor werk weer enigszins terug kan komen, want het was wel heel erg gaaf om te mogen reizen en fotograferen tegelijk!

Heb je vragen?

Neem contact op

Heb je vragen, wil je een keer een meeting bijwonen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op per mail en we zullen binnen 48 uur reageren.

info@lincnetwerk.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×