1. Vertel eens wat over jezelf en over je bedrijf/het bedrijf waar je werkzaam bent?

Mijn naam is Thijs Joosten en ben 33 jaar. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Milheeze doorgebracht en ben sinds een aantal jaren woonachtig in Deurne (Zeilberg) met mijn vrouw Sara, zoon Dries van 3 jaar en onze dochter Lina (vorige maand geboren).

Ik ben mede eigenaar van SIX ICT. Wij adviseren, leveren en onderhouden ICT-oplossingen op het gebied van: kantoorautomatisering, online werkplekken en internetdiensten voor onze klanten in het MKB.

In 2003 ben ik tijdens mijn studie gestart met een eigen eenmanszaak voor het realiseren van websites en verkoop van computers. In de loop der tijd ben ik steeds meer ICT netwerken gaan onderhouden bij bedrijven en ben ik daarin verder gaan specialiseren. Het bedrijf groeide gestaag en sinds 2009 heb ik een compagnon en hebben we de krachten gebundeld.

2. Kun je ons eens vertellen over de reden waarom je bij LINC zit?

Ik ben een keer als gast mee geweest naar een gezamenlijke meeting van JONG. De gezellige en informele sfeer sprak me direct aan en ik had die avond al meteen besloten om lid te worden. Ik vind het leuk om andere ondernemers en professionals te treffen in een informele sfeer. De energie binnen LINC is heel fijn.

3. Wat heeft LINC jou gebracht?

Leuke contacten met enthousiaste mensen. Vele inspirerende verhalen mogen horen.

4. Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd?

Het was een bijzonder en uitdagend jaar.
Door de Corona situatie kregen we bijvoorbeeld te maken met vele (spoed)aanvragen voor talloze thuiswerkplekken die zo snel mogelijk geleverd moesten worden en op een veilige manier verbinding met het bedrijfsnetwerk konden maken. Daarnaast zijn er veel activiteiten geweest op beveiligingsgebied met veel nieuwe bedreigingen door ransomwarevirussen die een serieus groot risico zijn voor de continuïteit van een bedrijf. Het houdt je scherp en het maakt het werk zeer uitdagend, maar het is wel af en toe stoeien met de tijd geweest.

5. Wat is het meest positieve van het afgelopen jaar?

Onze dochter is afgelopen maand geboren. Omdat ik door Corona genoodzaakt was om veel vanuit huis te werken kon ik mijn vrouw tijdens de zwangerschap (die heel ziek was) tussendoor makkelijker ondersteunen.

6. Wat is het meest negatieve van het afgelopen jaar?

Ook het afgelopen jaar zijn er weer veel beveiligingsproblemen aan het licht gekomen bij diverse ICT systemen en software. Dit maakt het soms noodzakelijk om direct in te grijpen bij de systemen van onze klanten, om deze te patchen en veilig te houden. Zelf werken wij liever pro-actief; beveiliging van ICT is en blijft een hot topic.

7. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Naast de afspraken die ik dagelijks heb staan, ben ik door de dag heen bezig met het inspringen op de dagelijkse dynamiek van ICT bij onze klanten. De ene dag krijgen we veel nieuwe ICT wensen of uitdagingen op ons bordje die direct aandacht vragen en de andere dag kunnen we bijvoorbeeld verder bouwen aan een nieuw platform voor uitbreiding van onze diensten. Iedere dag heb ik contact met vele gebruikers van diverse klanten in de meest uiteenlopende branches. Het is heel dynamisch werk en geeft veel voldoening.

8. Wat is je tip voor ondernemers in tijden van corona?

Blijf gemotiveerd. Zoek (nieuwe) dingen die bij je passen en waar je voldoening uit kunt (blijven) halen.

9. Wat vind jij de leukste activiteit van LINC?

Vooral de bedrijfsbezoeken die georganiseerd worden vind ik heel interessant en leuk. Iedere keer weer worden we verrast door het bedrijf en de ondernemer(s) erachter. Het is leuk om het verhaal achter een bedrijf op deze manier te horen te krijgen. Hopelijk kan dit snel weer hervat worden.                                     

10. Wat is jouw ambitie en waar sta je over vijf jaar?

Over 5 jaar zal er nog maar weinig data opgeslagen worden op eigen klant systemen, zoveel mogelijk data en applicaties worden verplaatst naar externe systemen van leveranciers (Cloud). De intrede van steeds meer online diensten met allerlei koppelingen vergt specialistische kennis en kunde om dit op een beheersbare, maar ook op een veilige manier op te zetten en te onderhouden. Onze rol zal nog belangrijker worden om dit in goede banen te begeleiden voor onze klanten waardoor de transformatie van “traditionele” systeembeheer naar “adviseur en dirigent” steeds meer vorm zal krijgen.

Heb je vragen?

Neem contact op

Heb je vragen, wil je een keer een meeting bijwonen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op per mail en we zullen binnen 48 uur reageren.

info@lincnetwerk.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×